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
Французские шефы возглавили команды юных кулинаров | МастерШеф Подростки
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Imp1bmlvcmNoZWYuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Французькі шефи очолили команди юних кулінарів

МастерШеф Подростки

На проект «МастерШеф Діти» прийшли два знаних французьких шеф-кухаря – Стефан Вайттінадан і Франк Баї. Дітям належало приготувати під їх керівництвом страви для 16 кращих шеф-кухарів України, але ось біда: і Стефан, і Франк розмовляють тільки французькою мовою…

Франк Баї– шеф-кухар, який пропрацював більше 20 років в кращих ресторанах Європи. Він готував для Формули-1 та став першим, хто отримав зірку Michelin для ресторану на колесах за обслуговування цього престижного чемпіонату з перегонів. А Стефан Вайттінадан – корінний парижанин, який встиг попрацювати за свою 30-річну кар’єру в 10 європейських ресторанах, нагородженних зірками Michelin.vlcsnap-2016-02-23-16h19m22s120

Червона команда (Катя Ильяшик, Влада Христенко, Антон БулдаковАлюшин, Саша Козир, Вова Морозюк, Микита Летинский і Ніколь Ронкі) готували під керівництвом Франка Баї. Для конкурсу шефкухар вибрав такі страви: креветки з кремсупом, лимонний тарт з меренгою і курячий сюпрем.

vlcsnap-2016-02-23-16h36m44s28

Були проблеми з комунікацією, – сказав Франк Баї. – Виявилося, складно пояснити рецептуру тарта. Я переживав за цей десерт, тому що помилка в одному грамі інгредієнта і тісто може не вийти. А ще діти весь час хотіли щось важке покласти на тарт під час запікання, щоб він не піднявся, але я був проти, бо тисячу разів готував цей десертдосить проколоти тісто виделкою, і воно не підніметься”.

vlcsnap-2016-02-23-16h47m01s76

Через мовний бар’єр в команді Франка Баї тісто було замішано дітьми неправильноі в підсумку воно пригоріло.

vlcsnap-2016-02-23-16h57m23s166

Синя команда (Данила Ківа, Софія Дєдкова, Катя Дашевська, Катя Сливінська, Віка Суліма, Настя Ворона, Ваня Тамашев, Олександр Дияманштейн) готували під керівництвом Стефана Вайттинадана.

vlcsnap-2016-02-23-16h39m23s110

«Я ніяк не міг пояснити, що для десерту необхідні яблука, – каже Стефан. – Потім я довго думав, як сказати, що на десерт буде лимонний тарт. У підсумку я взяв ініціативу на себе. Діти виявилися дуже кмітливимивони додумалися до того, до чого не міг додуматися я. Вони завели мене в комору і показували інгредієнти, питаючи: те чи ні?».

vlcsnap-2016-02-23-16h42m53s165

Найважче дітям було зрозуміти, що хотів Стефан, коли просив їх принестифуршет” – виявилося, йому була потрібна звичайна виделка.

vlcsnap-2016-02-23-16h45m06s200

Робота на кухні закінчилася, настав час дітям вжитися у ролі офіціантів

П vlcsnap-2016-02-23-17h04m54s51 vlcsnap-2016-02-23-17h05m05s175 vlcsnap-2016-02-23-17h05m53s136

16ти кращим шефкухарям України більше сподобалися страви синьої команди, приготовані під керівництвом Стефана Вайттинадана.

vlcsnap-2016-02-23-17h08m45s64

стаття2