Панеттоне – італійська великодня випічка від Ектора Хіменес-Браво

МастерШеф Дети

Суддя шоу «МастерШеф Діти 2» Ектор Хіменес-Браво пропонує на Великдень 2017 приготувати не тільки традиційні паски, але й оригінальну страву італійської кухні.

C49A9617

Інгредієнти:

сухі дріжджі – 1 ст. л.

цукор – 100 г

вода – 200 г

лимонна цедра – 1 ст. л.

йогурт без добавок – 100 г

вершкове масло кімнатної температури – 1 ст. л.

жовтки – 2 шт.

сіль – 1 ч. л. без гірки

борошно – 600 г

ванільний екстракт (емульсія) – 1 ч. л.

ізюм – 100 г

сушена журавлина – 100 г

цукрова пудра – 50 р.

Приготування:

У посуді змішати дріжджі, цукор і теплу воду. Залиште суміш в теплому місці (наприклад, біля відкритої духовки) на 15-20 хвилин, поки опара не покриється бульбашками.

Далі в опару додайте лимонну цедру, йогурт, жовтки, ванільний екстракт, сіль і м’яке вершкове масло. Всі інгредієнти добре змішати в кухонному комбайні або вручну, і поступово, невеликими порціями, всипати просіяне борошно, продовжуючи вимішувати тісто.

Тісто повинне вийти повітряним, м’яким і трохи прилипати до рук. Сформуйте з тіста кулю, накрийте рушником і залиште в теплому місці на 1 годину.

Сухофрукти посипати цукровою пудрою. Робочу поверхню посипати борошном, замісити тісто разом з сухофруктами.

У форму з антипригарним покриттям викласти панеттоне (вона повинна доходити до половини висоти форми), і знову дати тісту піднятися: накрити рушником і відправити в тепле місце на 1 годину.

У розігріту до 175 градусів духовку відправити панеттоне на 45 хвилин. При подачі прикрасити цукровою пудрою або глазур’ю.