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
(Русский) Паска от Татьяны Литвиновой | МастерШеф Подростки
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Imp1bmlvcmNoZWYuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Паска від Тетяни Литвинової

МастерШеф Подростки

Кулінарна суддя шоу «МастерШеф Діти 2» Тетяна Литвинова поділилася авторським рецептом паски.

C49A9628

Інгредієнти:

борошно – 1 кг +

цукор – 400 г

яйця – 6 шт. і 4 жовтки

молоко – 200 мл

родзинки – 200 г

цукати – 160 г (апельсин, лимон)

сухі дріжджі – 14 г

вершкове масло – 200 г

домашні вершки – 100 мл

сік 1/3 лимона

цедра 1 лимона і 1 апельсина

ванільний цукор – 1 уп.

Приготування:

Потрібно закип’ятити молоко 200 мл і вмішати в нього трохи борошна із загальної кількості до консистенції густої сметани, дати трохи охолонути, додати 2 пачки (14 г) сухих дріжджів і ще 2 столові ложки цукру, щоб підгодувати дріжджі. Замість сухих дріжджів ви можете взяти 25 г свіжих дріжджів, якщо любите більше у випічці свіжі дріжджі. Залиште тісто підніматися під рушником до збільшення в об’ємі у 3-4 рази. В теплому місці, наприклад, біля плити це відбудеться за 30-40 хвилин.

Тепер збийте 6 білків з 200 грамами цукру. Окремо збийте жовтки з цукром. Так наше тісто вийде більш повітряним і пишним! Коли тісто підійде в перший раз, потрібно додавати збиті яйця до опари, що вже піднялася. Тепер тісто стало рідше, ніж консистенція сметани. Тому ми знову підмішаємо борошна – близько 300 грамів!

C49A5849

Головне правило хорошого тіста: при додаванні нових інгредієнтів знову і знову доводити його до консистенції густої сметани. Обережно перемішуємо, щоб зберегти бульбашки повітря в тісті – вони дуже цінні. Знову залишаємо тісто підніматися – на 40-50 хвилин. Воно повинно підійти в 2-3 рази.

Далі розтопіть масло. Коли воно розтане, нам потрібно буде змішати його з домашніми вершками. Коли маса стала однорідною, додайте сік 1/3 лимона і подрібнену цедру апельсина та лимона.

Родзинки заздалегідь промийте, замочіть водою і після добре просушіть, а цукати – подрібніть.

Всю цю ароматну суміш додайте до тіста, що підійшло другий раз. Знову додайте борошно до тіста до того моменту, поки воно не стане однорідним. Борошна всього може піти більше ніж 1 кг, це безпосередньо залежить від розміру яєць, якості масла, вершків і, звичайно ж, борошна.

Тепер настав найвідповідальніший момент, це замішування тіста! Його потрібно вимісити довго, це запорука повітряної і смачної паски! Мінімум, який я собі дозволяю, це 30 хвилин. Знову поставте тісто в тепле місце підніматися на 40 хвилин. Воно повинно збільшиться у 2-3 рази.

Наступний етап – формування. Сформуйте з тіста гладкі грудочки розміром 1/3 від обсягу формочок. Накрити форми рушником і дати піднятися до 2/3 форми. Випікати на нижньому нагріванні, якщо це електродуховка – при температурі 160 градусів до рум’яного кольору. Час випічки залежить від розміру форм. Рум’яний колір говорить про готовність, бо температура не висока, а нагрів йде знизу.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Пасхальный кекс от Дмитрия Горовенко

Итальянская пасхальная выпечка от Эктора Хименес-Браво