Паска від Тетяни Литвинової

МастерШеф Дети

Кулінарна суддя шоу «МастерШеф Діти 2» Тетяна Литвинова поділилася авторським рецептом паски.

C49A9628

Інгредієнти:

борошно – 1 кг +

цукор – 400 г

яйця – 6 шт. і 4 жовтки

молоко – 200 мл

родзинки – 200 г

цукати – 160 г (апельсин, лимон)

сухі дріжджі – 14 г

вершкове масло – 200 г

домашні вершки – 100 мл

сік 1/3 лимона

цедра 1 лимона і 1 апельсина

ванільний цукор – 1 уп.

Приготування:

Потрібно закип’ятити молоко 200 мл і вмішати в нього трохи борошна із загальної кількості до консистенції густої сметани, дати трохи охолонути, додати 2 пачки (14 г) сухих дріжджів і ще 2 столові ложки цукру, щоб підгодувати дріжджі. Замість сухих дріжджів ви можете взяти 25 г свіжих дріжджів, якщо любите більше у випічці свіжі дріжджі. Залиште тісто підніматися під рушником до збільшення в об’ємі у 3-4 рази. В теплому місці, наприклад, біля плити це відбудеться за 30-40 хвилин.

Тепер збийте 6 білків з 200 грамами цукру. Окремо збийте жовтки з цукром. Так наше тісто вийде більш повітряним і пишним! Коли тісто підійде в перший раз, потрібно додавати збиті яйця до опари, що вже піднялася. Тепер тісто стало рідше, ніж консистенція сметани. Тому ми знову підмішаємо борошна – близько 300 грамів!

C49A5849

Головне правило хорошого тіста: при додаванні нових інгредієнтів знову і знову доводити його до консистенції густої сметани. Обережно перемішуємо, щоб зберегти бульбашки повітря в тісті – вони дуже цінні. Знову залишаємо тісто підніматися – на 40-50 хвилин. Воно повинно підійти в 2-3 рази.

Далі розтопіть масло. Коли воно розтане, нам потрібно буде змішати його з домашніми вершками. Коли маса стала однорідною, додайте сік 1/3 лимона і подрібнену цедру апельсина та лимона.

Родзинки заздалегідь промийте, замочіть водою і після добре просушіть, а цукати – подрібніть.

Всю цю ароматну суміш додайте до тіста, що підійшло другий раз. Знову додайте борошно до тіста до того моменту, поки воно не стане однорідним. Борошна всього може піти більше ніж 1 кг, це безпосередньо залежить від розміру яєць, якості масла, вершків і, звичайно ж, борошна.

Тепер настав найвідповідальніший момент, це замішування тіста! Його потрібно вимісити довго, це запорука повітряної і смачної паски! Мінімум, який я собі дозволяю, це 30 хвилин. Знову поставте тісто в тепле місце підніматися на 40 хвилин. Воно повинно збільшиться у 2-3 рази.

Наступний етап – формування. Сформуйте з тіста гладкі грудочки розміром 1/3 від обсягу формочок. Накрити форми рушником і дати піднятися до 2/3 форми. Випікати на нижньому нагріванні, якщо це електродуховка – при температурі 160 градусів до рум’яного кольору. Час випічки залежить від розміру форм. Рум’яний колір говорить про готовність, бо температура не висока, а нагрів йде знизу.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Пасхальный кекс от Дмитрия Горовенко

Итальянская пасхальная выпечка от Эктора Хименес-Браво

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля