Грецький суп для дітей від Євгена Клопотенко

МастерШеф Дети

Переможець шоу «МастерШеф» Євген Клопотенко мріє змінити систему харчування в українських школах. Експериментуючи на кухні, кулінар підшукує страви, які були би смачними і корисними для дітей. Його недавня знахідка – грецький суп Авголемоно. «Крутість Авголемоно в тому, що воно підійде діткам, любителям бульйонів і легкої кислинки», – каже Женя.

126-sup-avgolemono-752x440

морква — 100 г

корінь селери — 100 г

стегно куряче — 1 шт.

жовтки — 2 шт.

сік лимона — 1 шт.

C49A5047 new2

Готуємо грецький суп Авголемоно:

1. Моркву і корінь селери натираємо на крупній тертці, куряче стегно відправляємо варитися, але попередньо знімаємо шкірку. До стегна додаємо моркву і селеру. Варимо 30 хвилин.

2. М’ясо виймаємо з бульйону, розбираємо на волокна. Відправляємо назад у бульйон.

3. Два жовтки та сік лимона збиваємо і вливаємо тонким струмком у бульйон, помішуючи.

4. Вимикаємо вогонь, закриваємо кришку на 15 хвилин, даємо супу настоятися. Прикрашаємо нарізаним стеблом селери за бажанням.

Дивіться випуск шоу МастерШеф Діти 2 за участю Євгена Клопотенко прямо зараз: