Давид Митько: «У мене було гарне меню для суперфіналу…»

МастерШеф Дети

На шоу «МастерШеф Діти 2» Давид Митько підкорив усіх: суддів – кулінарним талантом, дівчаток-учасниць – чоловічою харизмою, телеглядачів – дитячою безпосередністю. В ексклюзивному інтерв’ю хлопчик чесно розповів про своє життя після зйомок на ТБ…

110A0057

Давид, чим ти зараз займаєшся?

Я, звичайно, продовжую готувати. Але до недавнього часу більшу частину життя займало навчання. Було важко, тому що через зйомки я пропустив майже півроку. Вдень я був у школі, а ввечері робив домашні завдання. Тобто вчився з ранку до вечора. Навіть часу на спорт не було, сподіваюся через пару тижнів знову почати ходити до секції…

А чим ти займаєшся?

Легкою атлетикою – я кидаю спис. Мій рекорд: 25 метрів.

Однокласники змінили своє ставлення до тебе?

З деякими хлопцями з класу я перестав дружити – вони спілкувалися зі мною тільки тому, що я був на «МастерШефі». Їм хотілося просто засвітитися поруч. Я чув, як вони хвалилися, мовляв, дружать з крутим Давидом Митько… Ось я і відсторонився від них. Навіщо мені такі друзі, які просто хочуть виїхати на моїй популярності? 

C49A0140

За «МастерШефом» сумуєш?

Так, я після зйомок дуже важко адаптувався до міста і до того, що потрібно знову ходити до школи. Якщо на «МастерШеф» я їздив, і це було душевно – не робота, а відпочинок! То в школі треба багато вчитися, вчитися і ще раз вчитися. Але нічого – зараз я вже більш-менш звик.

Ти став одним з найяскравіших учасників «МастерШефа», але покинув проект за крок до суперфіналу. Було прикро?

Ще й як! Після конкурсу з батьками я думав, що Віку відправлять додому, тому що вона зробила багато помилок. Але судді вирішили влаштувати нам кулінарний батл. А у мене вже сил не було, щоб боротися, – це відбувалося серед ночі… Шкода, що я не пройшов до суперфіналу, я ж і меню для нього заздалегідь розробив…

Розкажи детальніше.

На основне я хотів приготувати скумбрію. Відокремити хребет, але залишити голову з двома філешками. Потім закрутити філе, а у середину – в такий мішечок – покласти екзотичні овочі і якийсь смачний соус. На закуску я планував зробити карпаччо з тунця з лимоном, а на десерт – панакоту у вигляді півсфери з прошарком желе.

C49A0053

Коли ти дивився суперфінал з балкона – за кого вболівав?

За Марину. Всі знали, що вона переможе, бо Марина дуже самовпевнена. Та й з такими суперниками, як Маша і Віка, у Марини просто не могло бути в суперфіналі ніяких труднощів…

Яке у тебе найяскравіше враження від «МастерШефа»?

Я ніколи не забуду, як ми вставали кожен день о 10 ранку. Батьки проводжали нас. Ми їхали до знімального павільйону. Там нам робили зачіски, після чого ми виходили на кухню і готували – було багато прикольних моментів! Мені подобався сам процес підготовки до конкурсів, тому що ми могли більше поспілкуватися. У готелі всі сиділи в номерах. А перед конкурсом у нас була кімната – спортзал, де ми могли поговорити, побігати і пострибати.

vlcsnap-2017-05-23-14h36m55s131

На проекті ти готував страви з сотень екзотичних інгредієнтів – з яким було найбільше проблем?

Проблеми були не стільки з конкретним інгредієнтом, скільки з їх поєднанням. У конкурсі «Барабан» мені випало приготувати мексиканську страву кольору очей Тетяни Литвинової з шоколадом в якості основного інгредієнта. Це несумісні речі. Шоколад і Мексика – це ще більш-менш, роблять же, наприклад, шоколад з чилі. Але колір очей Тетяни завів мене в глухий кут… На щастя, Тетяна не образилася, коли побачила мою страву, бо і сама розуміла, що виконати таке завдання практично неможливо. Іншим разом з «Барабаном» мені пощастило більше – випали диня, помаранчевий колір і французька кухня…

vlcsnap-2017-05-31-16h16m31s76

На «МастерШефі» ти не тільки бився у кулінарних конкурсах, а й багато фліртував з дівчатами – як тобі вдавалося встигати і там, і там?

Деякі конкурси були легкими – я швидко з ними справлявся, після чого залишався час поспілкуватися з дівчатками. Вони мені подобалися, і я, схоже, подобався їм.

Хто подобався тобі більше всіх?

Ілана – вона дуже красива і горда.

А чому не зрослося?

Це ж все було на проекті. А після нього ми роз’їхалися по своїх містах. Але ми продовжуємо спілкуватися в інтернеті.

vlcsnap-2017-05-31-16h51m58s95

Тебе на проекті називали «жуліком», а треба було – «щасливчиком». Хоч ти і не пройшов до суперфіналу, однак злітав із суперфіналістами до Барселони…

Так, мені пощастило. Перед суперфіналом я розумів, що жодна подорож мені не світить. А потім мамі дзвонять і кажуть, що у Маші не виходить вчасно підготувати документи. І пропонують мені її замінити. Я, звичайно, дуже зрадів. Було круто – злітати до Іспанії разом з друзями по «МастерШефу».

Поділися враженнями.

Барселона – це гарне місто. Ми багато гуляли, відвідували ресторани і дізнавалися цікаві речі про місцеві страви і кулінарні традиції. Особисто мені найбільше сподобалася іспанська паелья. Вона взагалі не схожа на те, що можна спробувати в Україні. І смак інший, і спосіб приготування інший.

У чому відмінності?

Іспанці спершу обсмажують морепродукти в маслі, щоб воно просочилося соковитими ароматами. Інгредієнти вони закидають у різний час. І рис у них інший. І за раз готують багато-багато паельї – як це роблять з борщем в Україні. Рецепт так мені сподобався, що я записав його в свій блокнот.

vlcsnap-2017-05-31-16h47m07s249

А як тобі іспанські дівчата?

Ніяк – українські набагато красивіші! І одягаються краще…

Розкажи про плани на майбутнє – з кулінарією не хочеш розлучатися?

Ні, недавно я провів свій перший майстер-клас в Івано-Франківську, а незабаром я дам ще два майстер-класи – у Львові та у Дніпрі. До мене приходять діти, збираються в групи по 10-13 осіб. Я вчу їх не тільки конкретним страв, а й азам кулінарії – як відокремити жовток від білка і так далі. Не у всіх гарний рівень. Деякі приходять на майстер-клас, щоб просто побачити мене і зробити фото для соціальних мереж.

C49A9709

Кожен мастершефовець мріє відкрити свій ресторан…

…і я теж! Хочу пов’язати життя з кулінарією. Але мені більше подобається ідея бути не бізнесменом-ресторатором, а саме шеф-кухарем. Я б створював страви, змішуючи мої улюблені національні кухні: французьку, іспанську та італійську. І я хотів би працювати в команді з колегами по «МастерШефу», наприклад, робити спільні майстер-класи з Мариною…

До «МастерШефа» ти порівнював кулінарію з комп’ютерною грою – а що думаєш зараз?

Проект навчив мене, що не потрібно йти по головах, потрібно домагатися всього своєю працею. І багато вчитися. Зараз у мене більш глибоке розуміння кулінарії, але від цього порівняння я не відмовляюся. У кулінарії, як і в комп’ютерній грі, потрібно постійно вчитися і переходити на нові складні рівні.

Якщо в кулінарії всього 10 рівнів – на якому ти зараз знаходишся?

На восьмому!

110A0062

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля