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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Imp1bmlvcmNoZWYuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Діти розгадали кулінарні таємниці суддів

МастерШеф Діти

Після конкурсу «Крокодил» на проекті «МастерШеф Діти» 16 кращих юних кухарів України чекало нове випробування, а самеконкурс «Кулінарне розслідування».

«Щоб ви могли розгадати таємниці страв, ми залишили пронумеровані підказки, – сказав Ектор ХіменесБраво. – Кожна підказка вказує на певний інгредієнт або етап приготування. Якщо правильно і послідовно розшифрувати підказки, то вийде чіткий рецепт страви, яку слід приготувати. Переможе та команда, чиє блюдо виявиться більше схожим на оригінал. На проходження конкурсу буде година…»vlcsnap-2016-02-23-13h45m09s236

«WTF! – не зрозумів Ваня Тамашев. – Один час на розслідування і приготуванняце дуже мало!»

vlcsnap-2016-02-23-13h54m35s47

Саша Козир погоджується.

vlcsnap-2016-02-23-13h53m34s195

Страву, яку я готую, часто подають на морських курортах, – сказав Ектор ХіменесБраво, коли залишав дітям підказки. – Основним шиком тут є соусмайонез з чорнилом каракатиці. Блюдо складається з восьминога, пюре з насіння і часнику, а також овочевого пюре. Восьминога потрібно замаринувати з орегано і чебрецем, потім обсмажити, прикрасити кільцями червоною цибулею і ковбасками чорізо“.

vlcsnap-2016-02-23-14h00m54s242

У якості підказок Ектор залишив 8 лялькових ніжок

vlcsnap-2016-02-23-14h02m44s98

і чорнило

vlcsnap-2016-02-23-14h03m14s19

Однак Вову Мотричука ці підказки не зацікавилихлопчик почав облизувати кухонний посуд спершу сковорідку

vlcsnap-2016-02-23-14h05m41s50

...потім деко.

vlcsnap-2016-02-23-14h06m21s143

Але після додаткової підказки від Ектора діти все-таки взялися за восьминога.

vlcsnap-2016-02-23-14h32m49s181

Для команди червоних Тетяна Литвинова приготувала різдвяне поліно: “Його готують в переддень свят. Традиція пішла з давніх часів, коли люди брали саме велике поліно і терли його, загадуючи бажання. Поліно нагадує мій рулет. Він готується з бісквітного тіста і масляного крему, який щільно тримає структуру. А ще я додала чорничне просочення“. Готуючи своє різдвяне поліно, Тетяна заглядала на кухню до сусіда і ласувала його маракуйєющоб колегасуддя не відволікала його, Микола відносив Тетяну назад ось таким чином:

vlcsnap-2016-02-23-14h25m08s168

Підказки Тетяни виявилися простими і зрозумілими: поліно нагадувало про рулети, фігурка Ісуса Христапро Різдво.

vlcsnap-2016-02-23-14h08m42s55

Колода + Ісус = різдвяний рулетик, – каже Саша Козир, – все зрозуміло…”

vlcsnap-2016-02-23-14h17m39s45

А так Тетяна Литвинова натякнула на використання у страві мигдалю.

vlcsnap-2016-02-23-14h14m41s83

Ектор ХіменесБраво був вражений догадливостью юних кулінарів.

vlcsnap-2016-02-23-14h34m11s233

Що стосується Миколи Тищенка, то він вирішив замаринувати качину грудинку у чебреці: “Потім я обсмажив часник на відкритому вогні, потім додав пюре з молодого горошку, швидко приготував качечку і на її соках зробив соус з маракуї. Решта – справа техніки…”

vlcsnap-2016-02-23-14h24m24s16

Щоб натякнути дітям на додатковий інгредієнтсерця, Микола залишив програвач з записомСерце, тобі не хочеться спокоюЛеоніда Утьосова.
vlcsnap-2016-02-23-14h19m31s167

На жаль, діти відгадали загадку лише з допомогою Ектора ХіменесБраво.

vlcsnap-2016-02-23-14h28m38s253

Презентацію не вгадали, – сказав Микола Тищенко, коли синя команда принесла йому свою страви для дегустації. – Курячі серця не розрізали. У моєї фуагра золотиста скоринка, а у вашої – ні. Філе грубе ізза великого сита. Соус повинен бути не з обліпихи, а з маракуї. Але вам пощастиловаш соус все одно вийшов смачним. Качина грудка теж гарна. Ця страва чудова!”

vlcsnap-2016-02-23-14h41m15s135

Здивували юні кулінари і королеву десертівТетяну Литвинову. Для дорослих її загадки ставали непереборною перешкодою, проте діти швидко зрозуміли що до чого. “Ви приготували шоколадний бісквіт, – підсумувала Тетяна. – Ви зробили масляний крем і чорничне просочення. Ваше різдвяне поліно змусило мене закрити очі і піднятися до небес!”

vlcsnap-2016-02-23-14h45m22s17

З першого погляду бачу, що жовта команда не знайшла сліди овочевого пюре, хоча воно було залишено мною всюди, – сказав Ектор ХіменесБраво. – Та й восьминога б ви без мене не зробили. Майонез з чорнилом вийшов смачним…” А ось пюре, приготоване Вовою Мотричуком, суддя виплюнув у серветкувоно вийшло надто гострим.

vlcsnap-2016-02-23-14h47m07s69

У конкурсіКулінарне розслідуванняпрограла команда жовтих. Взяти чорний фартух собі зголосився Вова Мотричук, адже саме його пюре з насіння виявилося таким гострим, що Ектор ХіменесБраво просто не зміг його проковтнути.
vlcsnap-2016-02-23-14h56m54s9

стаття2

Video: Діти розгадали кулінарні таємниці суддів

Юные поварешки приняли участие в конкурсе "Кулинарное расследование". Узнайте, чья загадка оказалась самой сложной - Эктора Хименес-Браво, Николая Тищенко или Татьяны Литвиновой?

Video: Діти розгадали кулінарні таємниці суддів

Юные поварешки приняли участие в конкурсе "Кулинарное расследование". Узнайте, чья загадка оказалась самой сложной - Эктора Хименес-Браво, Николая Тищенко или Татьяны Литвиновой?